Kontak1

 

Master  psihologije Ivana Zubić

 

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Br. Tel. 0601452222

 

Motivacijski budilnik

 

Hajde da postanemo kreatori svoje sreće, uzmimo paletu života u svoje ruke,.birajmo boje života od kojih smo lepi, srećni i zdravi. Obojimo život veselim bojama, novim izazovima - uživajmo u sebi i drugima. Živimo život lepih i skladnih boja.

Dopustite sebi da na zdrav način promenite sve ono čega ste svesni da treba biti drugačije. Ne možemo menjati čitav svet, ali možemo probuditi ono najbolje u sebi i postati zaista srećni, zdravi i ispunjeni.
Uspeh je stvar izbora, ne slučajnosti i sreće.
Ovim interaktivnim treningom naučićete strategije za vrhunska postignuća.
Ovladaćete alatima i veštinama motivisanja i samodiscipline za podizanje vaše uspešnosti na viši nivo.
Postaćete još uspešniji u svom privatnom i poslovnom okruženju.

 

 

 

Niste zadovoljni sobom? Imate utisak da se ništa ne dešava onako kako želite. Uvek Vam nešto nedostaje, više nemate snage a ni načina- sve ste probali Želite sebi dobro zdravlje, pravu ljubav, više novca, veću kreativnost, uspeh u poslu, zdraviji, uspešniji i srećniji život, a ne možete ili ne umete to da postignete, Onda ste na pravom mestu.

 

 

 

ČITAJ PAŽLJIVO

OVAKO MOŽE BITI

IMAM PUNO ŽELJA, ALI IH TEŠKO OSTVARUJEM

MOJE ŽELJE SU SADA LAKO OSTVARLJIVE

ZAŠTO NISAM SREĆAN-A? DA LI MI NEŠTO FALI?

SADA JASNO SAGLEDAVAM NA ČEMU TREBAM RADITI

ČESTO ME VODI NESIGURNOST I DONOSIM LOŠE ODLUKE

SADA SAM STABILNA I POUZDANA OSOBA

BEZVOLJAN-A SAM NEMAM SNAGE

SNAGA I MOĆ SU MOJE GLAVNO ORUŽJE

NE MOGU NAĆI POSAO KOJI ME ISPUNJAVA

ZNAM KO SAM I ŠTA ŽELIM, POSAO ME ISPUNJAVA

VEĆ GODINAMA NE NAPREDUJEM NA POSLU

KREATIVNOST I POSLOVNE STATEGIJE RAZVIJAM KAKO ŽELIM

NIŠTA ME VIŠE NE RADUJE, IMAM OSEĆAJ DA SVE STOJI U MESTU

PUN-A SAM ELANA I POZITIVNE ENERGIJE BIĆU PROMENA KOJA JE SVETU POTREBAN

 Ako želite da:

- Upravljate vašim mislima, emocijama, ponašanjem i rezultatom
- Prigrlite i ostvarite vaše velike i male ciljeve

 

- Maksimalno iskoristite svoje potencijale
- Uklonite neželjene navike
- Budete onakvi kakvi ste oduvek želeli da budete ...
- Budete najbolji Vi
- Upravljate vašom motivacijom
-Povećate samouverenost i vrednovanje sebe
- Kreirate čvrst pozitivan mentalni stav
- Ostvarite veći pristup vašem vrhunskom performansu
- ... Dodjite!!!!

 


Cena je promotivna i iznosi 1500,00 dinara. Broj mesta je ograničen zbog interaktivnog rada i kreativnih radionica. Učesnici dobijaju skripte u štampanoj verziji.
Prijavljivanje,informacije i rezervaciju mesta za trening možete izvršiti:

 

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Trener edukator
Master psihologije Ivana Zubić

 

 

 

Kontakt

 

 

 

 

 

Trening asertivnosti

 

EDUKATIVNO-ISKUSTVENI PROGRAM

TRENING VEŠTINA KOMUNIKACIJE I SAMOPOUZDANJA
- ASERTIVNI TRENING

 

Asertivni trening je uvežbavanje veština komunikacije iz pozicije samopouzdanja i samopoštovanja. Na njemu ljudi uče kako da se postave za sebe, kako da konstruktivno izražavaju svoje mišljenje i želje i na isti način rešavaju konflikte s drugima. Putem ovog edukativno – iskustvenog treninga se povećava samopoštovanje, povećava se kontrola nad sobom, efikasnije se ostvaruju ciljevi i želje, bolje se komunicira sa drugim ljudima uz međusobno poštovanje i razvija se odgovornost za sopstveno ponašanje.

 

Ciljevi treninga:

 

ü  razvijanje komunikacijskih i socijalnih veština

 

ü  jačanje samopoštovanja i samopouzdanja

 

ü  tehnike izbegavanja manipulacije u komunikaciji

 

ü  Jačanje tolerancije na neprijatnost.

 

ü  Jačanje samoodgovornosti.

 

ü  razvijanje sposobnosti za asertivno ponašanje u konfliktnim situacijama

 

ü  redukovanje anksioznosti, stresa, socijalne stidljivosti, treme, problema pri izlaganju veština, besa, ...

 

ü  upravljanje emocijama

 

ü  razvijanje veće osetljivosti i razumevanja za druge ljude

 

ü  razvoj samoodgovornosti, rad na sebi i sopstvenom razvoju

 

 

 

—  Ne dozvolite nikome da uzdrma Vase samopouzdanje, jer je to, zapravo, sve sto imate! Naucite kako su svim situacijama postupite sa pozicije samopouzdanja i samopoštovanja, vezbanjem komunikacijskih vestina na treningu asertivnosti.

 

—  Postati asertivan znači postatati svestan sebe i spoznati svoje želje. Ova spoznaja počiva na ideji da je vaše pravo da zatražite ono što želite. Ako ste asertivni, svesni ste svojih prava koja imate kao ljudsko biće. Vi poštujete sebe i svoje potrebe, jednako kao druge osobe i njihove potrebe.

 

—  Metod rada

 

—  Trening je organizovan po radioničarskim principima, a metod rada je kombinovan: predavanja, diskusije, igranje uloga, rad u grupama, analize događaja, demonstracije, prezentacije, vežbe, roll play, simulacija,  međusobna razmena iskustava i sl.

 

—  Naglasak u radu je stavljen na uvežbavanja veština i na iskustvenom učenju. U radu se poštuje čuvanje tajnosti podataka lične prirode učesnika.

 

—  Broj učesnika je ograničen na 15 polaznika  

 

Kome je namenjen trening asertivnosti:

 

Svi koji žele da poboljšaju svoje komunikacijske veštine kako u privatnom tako i u poslovnom okruženju, stidljivi, oni koji su skloni odlaganju ciljeva, koji imaju tremu prilikom javnih nastupa, oni koji žele da nauče kako da upravljaju svojim emocijama. On može pomoći i ljudima koji imaju osećaj da ih drugi iskorištavaju i da se ne znaju dovoljno dobro izboriti za svoja prava. Asertivno komuniciranje pomaže čoveku da bude produktivniji u zauzimanju za sebe i da razvije kvalitetne  odnose s drugim ljudima.

 

Edukacija komunikacionih vestina i samopouzdanja-Asertivni trening, organizuje se dva puta mesecno u trajanju od 6h, cena 1500din, vise informacija i prijava na mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , trening vodi master psihologije i sertifikovani trener asertivne komunikacije Ivana Zubic.

 

Biti asertivan

 

Šta znači biti asertivan?

 

Biti asertivan podrazumeva da iskazujete svoje stavove, želje, mišljenja i uverenja na socijalno prihvatljiv način, tako što ćete reći ono što mislite na direktnan i iskren način, uz poštovanje sagovornika. Poštovati sagovornika podrazumeva da ga ne vređete, ne povisujete ton, ne ulazite u njegov životni prostor. Ovaj oblik komunikacije podrazumeva da ste sa sagovornikom jednaki u komunikaciji po pitanju vrednosti kao ličnosti, bez obzira na sagovornikov pol, nacionalnu pripadnost, boju kože, profesionalne kvalifikacije, položaj u društvu. Vaša prava u komunikaciji su jednaka pravima sagovornika i obrnuto.

 

Osnovna pozitivna promena vezana za asertivno ponašanje je što se putem njega pojačava samopoštovanje koje je samousmereno (nije direktno vezano za druge ljude). Asertivno ponašanje, za razliku od agresivnog, pojačava kontrolu nad sobom u odnosu na kontrolu nad drugima. Ono vodi efikasnijem zadovoljavanju želja i ostvarivanju ciljeva, boljoj interakciji sa drugim ljudima kroz poštovanje njihovih asertivnih prava i razvijanje odgovornosti za svoje postupke.   

 

Asertivno ponašanje se definiše kao ponašanje osobe koje je samopouzdano, samopotvrđujuće, pouzdano i odgovorno u situacijama kada neko drugi krši njegova asertivna prava.

 

Biti asertivan podrazumeva da znate kako da se zauzmete za sebe, kako da izbegnete manipulacije u komunikaciji, kako da uputite kritiku, kako da pohvalite druge, kako da primite kritiku i ne uvredite se, kako da se izborite za tremom na javnim nastupima, kako da adekvatno komunicirate sa svojim najbližima, partnerom, kolegama, šefovima, ljudima iz javnog sektora i drugima, kao kako da konstruktivno rešite konflikte sa njima, i mnogo toga još što Vas učimo na Treningu veština komunikacije i samopouzdanja.

 

 

 

Pored asertivnog stila ili ponašanja, razlikujemo pasivni i agresivni stil u interakciji sa drugim ljudima.

 

Ponašamo se pasivno kada imamo problem da kažemo šta mislimo i osećamo. Kada se ponašamo pasivno, mi narušavamo svoja prava, ne poštujemo svoje potrebe, ne postavljamo granice u odnosu na druge ljude, u komunikaciji smo nesigurni. U osnovi pasivnog ponašanja je težnja da se po svaku cenu izbegne konflikt, a rezultat: dopuštamo da drugi kontrolišu naš život, iako to ne želimo. 

 

Agresivni stil u komunikaciji podrazumeva direktno zalaganje za svoja prava i izražavanje misli, osećanja i uverenja na način koji je često neiskren, obično neadekvatan i uvek ugrožava prava druge osobe.

 

U realnom životu, ponekad je teško razgraničiti pomenute stilove u komunikaciji. Pasivno-agresivni stil, ne tako retko zastupljen, nameće se kao četvrti stil u komunikaciji. Osobu koja se ponaša pasivno-agresivno bes «tera» da od drugih dobije ono što želi, ali je strah sprečava da to učini direktno. Svoju agresivnost osoba prerušava tako da bi izbegla odgovornost za svoje ponašanje. Ukoliko pokušate da se konfrontirate, osoba koja se ponaša pasivno-agresivno uvek može negirati postojanje namere.

 

Ono što je karakteristično za aserivni trening je to što asertivni trening podrazumeva pre svega rad na sebi, na svom unutrašnjem biću, na izlaženju na kraj sa mislima, uverenjima i emocijama koje nam ne donose mnogo koristi, te na pronalaženju ravnoteže između našeg unutrašnjeg sveta, spoljašnje reakcije koju manifestujemo i situacije u kojoj se nalazimo.